Lausunto eläinten puolesta

On surullista että me 2020 luvulla joudumme taistelemaan asian edestä, jonka kuuluisi olla itsestäänselvä. Se että eläinten elämänarvon ja elämälaadun puolesta edes joutuu taisteleman tuntuu aivan käsittämättömältä. Jokainen meistä tietää että eläimiä tulee kunniottaa, että he ovat tuntevia ja älykkäitä olentoja. Kukaan ei voi sanoa yhtäkään uskottavaa tai todellista argumenttia sen puolesta miksi eläinten kaltoinkohtelun tulisi saada jatkua Suomessa. Silti näitä perättömiä ja tyhjiä selityksiä sille miksi asioiden tulisi jatkua nykyisellään tuntuu olevan lukemattomia.

Eläin ei kuulu häkkiin! On itsestään selvää että jokaisen eläimen tulee saadaa elää hyvä ja turvallinen elämä, ympäristössä jossa hän pääsee toteuttamaan lajityypillisiä tarpeitaan, esim. kaivamaan ja myllertämään maassa, juoksemaan, leikkimään ja loikoilemaan niityllä, heinässä ja mudassa. Nämä ovat itsestään selviä perusoikeuksia jotka kuuluvat jokaiselle eläimelle. Eikä meillä ole oikeutta riistää näitä oikeuksia heiltä.

Kaiken lihatuotannon tulisi siirtyä luomu tuotannoksi. Tämä sen vuoksi että ymmärrän että maailma ei koskaan tule siirtymään täysin kasviperäiseen ruokavalioon. Lihatuotannon muutoksiin kuuluu, eläinten mahdollisuus liikkua ulkona ja mahdollisuus toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä. Lihatuotantoa tulee vähentää ja kaiken tuotannon siirtyä luomutuotantoon. Lihan hintaa nostetaan vastaavasti jolloin kenenkään elinkeinoa ei uhata. Suomalaiset syövät jo terveydelleen haitallisen paljon lihaa joten hinnankorotuksen tuova lihakulutuksen vähentyminen on terveellistä paitsi ihmisille myös kestävämpää ilmastolle.

Turkistarhaus

Turkistarhauksen on loputtava! Ihminen ei tarvitse turkkia ja eläinten olosuhteista riippumatta kukaan ei millään tavalla pysty oikeuttamaan sitä että eläin viettää koko elinkaarensa häkissä. Eläimiä kasvatetaan pienissä häkeissä, heidän hyvinvoinnistaan ja terveydestään piittamatta. On hyvin selkeää että ainoa asia mistä päättäjämme ja tuottajamme välittävät on tuotto, muutenhan niin itsestäänselvistä asioista kuten eläinten oikeuksien ja hyvinvoinnin puolesta ei tarvitsisi taistella.

Suuret muotitalot ja vaateketjut ovat lakanneet käyttämästä turkkia tuotteissaan ja useimmat Euroopan maat ovat kieltäneet turkistarhauksen. On todella häpeällistä ja surullista että Suomi ainoana maana hakee erikoislupaa pidentää turkistarhausta (eläinrääkkäystä) ja muutenkin kaikin keinoin yrittää pitää turkistarhauksen Suomessa. Suomi ei missään tapauksessa tarvitse turkistarhausta. Muutama harva harjoittaa enään tätä järkyttävää eläinrääkkäystä elinkeinonaan. He eivät voi olla syynä sille ettei turkistarhausta voi kieltää laissa. Yksi todella tärkeä lisäys tähän on että mitään eläimiä ei missään nimessä saisi myydä tai viedä ulkomaille! Suomalaiset ovat jo vieneet turkiseläimiä Kiinaan. Tälläinen matka on stressaava ja pelottava eläimelle ja oletettavasti moni ei matkasta selviä. Ne epäonnekkaat taas jotka selviävät matkasta, pääsevät maahan jossa eläimillä on vielä vähemmän oikeuksia ja huonommat olotilat kuin täällä. Eläimen vienti maahan jossa heidän vaadittavaa hyvinvoinnin tasoa ei voi taata, tulisi olla täysin kiellettyä!!

Moni muukin ala tai yritys on lakkautettu ja monet menettävät työnsä päivittäin. Kuten kaikki muut niin turkistarhaajatkin pystyvät kouluttautumaan muihin tehtäviin. On aika kehittyä tälle vuosituhannelle, kunnioittaa eläimiä ja antaa heille, heille kuuluvat oikeudet.

Me kaikki tiedämme mikä on oikein, mutta teillä on harvinainen mahdollisuus oikeasti vaikuttaa.

Nyt on aikanne vaikuttaa!! Tuokaa Suomi nykypäivään!